Слави си взе булка от Добринище с 40 верни другари, пременени в народни носии! Сред тях и кметът на Симитли Ап. Апостолов

Мъж блъсна възрастна жена в Сандански
July 15, 2019
Стартира приемът на документи за настаняване на ученици в общежитията на ЕГ и ПМГ
July 15, 2019
„Тридесет души, верна дружина…“ както е в песните и старите предания, облечени във фолклорни носии застанаха редом до своя приятел Слави, за да го подкрепят в един от най-важните избори в живота му- ,изборът на булка ,която да е негова спътница за цял живот. А тя е Яна!
Момиче, силно свързано с фолклора и притежател на едни от най-хубавите носии.в областта. Нейното желание било, ако се омъжва да дойдат 30 души,начело с нейния любим на крака,пред дома и. Така ,че всички да разберат, как се “мома с рода прощава”.
И те дойдоха: 40 левенти, пременени до един в нейната страст-фолклорни носии. Още в ранния следобед, влюбеният Слави посрещна приятелите си, облякоха красивите носии и с песен и музика потеглиха за Добринище,където нищо неподозиращата Яна живее и работи.
В празничната вечер, Слави и дружината я изненадаха на работното и място. Верните другари застанаха зад приятеля си ,докато той зададе съдбовния въпрос , а тя със сълзи на очи отговори „ДА“ , омагьосана от любов.
Сред мъжката дружина ,като добри приятели на Слави,за да го подкрепят във важната вечер, бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет Симитли, Владимир Христов,пременени в носии. След заветното „ДА“, Яна въобще не се замисли и веднага сложи една от най- красивите носии от колекцията и. В унисон с дружината тя поведе хорото и купонът продължи до ранни зори.
Със сигурност Яна никога няма да забрави този паметен за нея ден. Емоциите, породени от голямата и любов и силната мъжка дружина,пристигнала, за да я вземе -като едно време. Прекрасен ритуал ,прекрасен спектакъл , сътвориха патриотично настроените млади хора от Симитли и Добринище,те показаха, че традициите са живи и ще продължават да съществуват. А докато е така ,България ще пребъде! Честито на Слави и Яна. Бъдете много щастливи и вечно влюбени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *