Славин: Този фестивал ще предизвика положителни емоции за жители и гости на града

Стивън Ачикор: Сандански има страхотен парк и оживена пешеходна зона
June 5, 2018
„Мелнишки дни на възрожденската култура“ на 23-24 юни
June 5, 2018

Славин Славчев от JULIAN’S LAUGHTER

Рок-група Julian’s Laughter е в състав: Славин Славчев (Вокали, бас китара), Милослав Петров (Клавир, бек вокали),  Николай Николаев (Барабани, Програминг), Тихомир Василев(Китара, бек вокали). От невръстна възраст Славин Славчев попада под звуците на титанични групи като Toto, Deep Purple & Whitesnake. За кратко време пее в “Хор на варненските момчета и младежи”. Формира и става фронтмен на няколко групи,  между които Resonance & Century. През 2014-а на шега решава да се яви на кастинг за X-Factor България и безапелационно печели формата. Милослав Петров е лекар по професия, но музикант по душа. От малък пее в градския хор и свири на пиано. От поп, фънк и соул, през рок и етно-джаз, музикалните му възгледи почти не познават граници. Задно със славн пише песента “Тъмносиньо”, която излезе през 2016-а.

Рок бандата JULIAN’S LAUGHTER е участник в категория “рок” във втория BG MUSIC FESTIVAL, който ще се проведе на 8 и 9 юни т.г. в гр. Сандански.

СЛАВИН СЛАВЧЕВ

Какво те накара да започнеш да се занимаваш с музика?

Занимавам се с музика, защото обичам това изкуство и мисля, че през годините се превърна в мое призвание. През годините по един или друг начин музиката винаги е била  част от живота ми и постепенно по естествен път се превърна и в моя професия. Може би конкретен повод за това се оказа участието ми в телевизионния формат X Factor Bulgaria, след което сякаш нямах друг избор, освен да се отдам изцяло  на това да бъда музикант.

Какви са ти целите за развитие?

С Julian’s Laughter ни предстои да вземем участие в няколко музикални фестивала това лято, както и да завършим и запишем  първия си албум, който трябва да излезе през есента.  Междувременно искаме да издадем още няколко песни под формата на сингли. Аз, като самостоятелен артист, също ще представя нещо ново съвсем скоро.

Какво за теб значи “зелена светлина”?

„Зелена светлина” би трябвало да означава възможност, шанс за ново начало или за утвърждаване на вече започнатото. В България има крещяща нужда от солидна платформа, която да дава гласност на младите български артисти и прави чест на BG Music Channel, че се опитва да прави именно това.

Разкажи ни най-щурото преживяване от детството…

С риск да стана прословут с тази история… Бяхме на 12-13 години, когато с братовчед ми се опитахме да откраднем една стара изоставена Лада. Тъкмо успяхме леко да свалим единия прозорец, когато съседското куче ни подгони и трябваше да пробягаме половината квартал, за да се измъкнем.

Как си представяш фестивала в Сандански?

Представям си го като готино събитие, съпроводено от хубави емоции и хубава музика. Ще можем и да посвирим, което винаги е хубаво, защото с момчетата от групата винаги сме щастливи, когато сме заедно на сцена.

Бил ли си до сега в гр. Сандански, ако не си какво си чувал за града?

В шести или седми клас бяхме в Сандански на екскурзия с класа.  Помня, че беше лято и беше жестока жега. В хотела се бихме с възглавници, скъсахме едната и имаше последствия, но въпреки това спомените ми са положителни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.