СКАНДАЛ! Жители на санданско село на протест за магазин на РПК

Задигнаха голяма сума пари от лек автомобил в Сандански
May 14, 2019
Нов пълен “ценоразпис” на КАТ!
May 14, 2019

dav

Днес в санданското село Зорница се проведе среща-протест в присъствието на Илия Щърбев – шеф на РПК и кметът на селото Георги Пецев.

Жителите на селото се събраха на площада с искане към Илия Щърбев да прекрати договора на наемателите на магазина на РПК. След смъртта на предишния продавач, магазина е отдаден под наем в срок от 3 години на жена от селото. Проблемите между жителите и продавачката са стигнали до заплахи и обиди.

“Това нещо е нечовешко, вече 5 месеца не пазаруваме от магазина, от как тази жена нае магазина. Продуктите, които продава са с нечовешка надценка. Всеки, който не е доволен от обслужването и цената на продуктите бива гонен и обиждан от самата продавачка. Случвало се е да вземем продукт с изтекъл срок на годност и после да се стигне до заплахи, защото искаме да го заменим. Цялото село негодува от характера на тази жена. Време е да се вземат спешни мерки и да си бъде нашето селско магазинче. Преди се събирахме на центъра, пиехме кафе, разкажем си това-онова, а сега никой не иска да стъпи на площада. До преди седмица идваше едно младо момче от с. Склаве, което ни кара продукти по наша поръчка, а после и срещу него пусна жалба. Момчето спря да носи продукти и сега се налага да слизаме до с. Ново Делчево.” сподели кметът Георги Пецев.

“Кметът настройва половин село срещу мене. Преди година потърсихме помощта му за една самотна жена с бебе, на която покрива и падна, а той ни отказа. Тогава казахме на кметът Котев за случилото се по телефона, а Георги Пецев до последно мислеше, че го блъфираме. В момента, в който разбра, че наистина е Кирил Котев, пое ангажимент да помогне на жената. От тогава насам е винаги в скандал с цялото ни семейство. Това, че продуктите са скъпи и с изтекъл срок на годност е чиста клевета. Млякото е 0,90лв. водата е 0,50лв. олиото е 2,19лв. всичко е с минимална надценка. Скандалите в селото идват и от хората, които винаги идват и взимат на вересия и после с месеци не си плащат. Колкото до Борислав Чурлянов, той идва всеки ден на центъра на селото със своята баничарка и продава продукти на жителите без да има разрешение. Дори му е правена проверка.” сподели магазинерката.

 

 

“Преди няколко месеца, група жители от селото ме помолиха да им занеса продукти, от които имат нужда. Моето семейство има магазин вече над 20 години. Приех на горките хора, защото това е поколението, което ни е отгледало. Не мога да си представя, че един ден моите родители ще се молят за яйца, мляко и хляб. Всичко е напълно легално. Хората, които поръчват дадени продукти получават касова бележка, която издавам в магазина. Това, че им ги доставям до домовете, защото са възрастни и едвам ходят трябва да бъде проблем ли?” сподели Борислав Чурлянов.

След чутото от жителите на селото, шефът на РПК взе решение да поиска прекратяване на договора с настоящите наематели. В следващите дни ще бъде пуснато и уведомление, което трае минимум месец.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *