Скандално! Кметът на Благоевград: Лице, представящо се за „журналист“ се опита да ме изнудва

Постепенно обстановката в община Симитли, след обилните валежи от дъжд, се нормализира
December 13, 2021
Ицо Хазарта към ГЕРБ: Познавам вашите началници и вашите спонсори
December 13, 2021

На пресконференция, свикана днес, кметът на община Благоевград Илко Стоянов заяви, че лице, превъплъщаващо се в ролята на журналист, се опитало да го изнудва, като оказва натиск върху него чрез медията си.

„Подал съм четири сигнала в прокуратурата, един от които касае лице, представяло се за журналист, за спортист и за какъв ли още не! Това лице си позволи да се опита да принуди кмета на община Благоевград да му даде облага, изразяваща се в това да получи ключ за общинска зала, която да ползва лично за себе си.“, разкри Илко Стоянов.

Градоначалникът обясни, че този натиск е продължил доста дълго време и лицето нееднократно заявявало желанието си да получи тази облага, за да не качва злепоставящи материали в страницата на сайта си.

„Свободата на словото я има, но не можеш да злоупотребяваш с определена професия, не може да си позволяваш да опитваш да изнудваш кмет на община, за да получиш определена облага. Такова лице няма място сред журналистите“, категоричен бе кмета на община Благоевград.

 

Източник: Strumapress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *