Световноизвестен сомелиер пристига в Кресна

Учениците на град Кресна приемат предизвикателството #Trashtag Challenge
April 17, 2019
Добра новина! Изпразниха езерото в Сандански защото …
April 17, 2019

На 19.04 и 20.04 2019 г. (петък и събота), гост на община Кресна ще бъде световноизвестният сомелиер и кулинар № 1 на Италия за 2012 г., г-н Маурицио Ферери. Г-н Ферери е специалист по маркетинг на традиционните продукти, член на Италианската федерация на готвачите (Federation of Italian Chefs) на Международния институт на дегустаторите на кафе (Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè) и председател на българския клуб на Associazione Italiana Sommelier (Асошасьони Италиана Сомелие, Италианска асоциация на сомелиерите).

Визитата е по покана на “Лозаро-винарско сдружението Керацуда, община Кресна” и сред основните теми за обсъждане ще бъдат инстуционалното укрепване на сдружението, развитието на лозарството и винопроизводството от сорта “Керацуда” (уникален сорт грозде, който вирее единствено в региона на Кресна), търсене на възможности за побратимяване на община Кресна с общини в Южна Италия, местно и регионално развитие и др.

След официалната среща с кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, която ще се проведе от 13:00 до 14:30 часа на 19.04.2019 г, г-н Ферери ще се срещне с граждани и представители на ресторантьори, хотелиери и производители на земеделски продукти в Кресна и региона, за да им предаде своя опит в правенето на успешен бизнес. На срещата г-н Ферери ще разкаже и полезни и интересни неща за сомелиерството; за виното; за това, как да разпознаваме доброто вино и как да откриваме неговите качества и т.н.

Заповядайте !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *