Санданчанин дебютира в благотворителен турнир по ММА в Англия

Спипаха петричанец с 16 кг. дрога, закопчаха го
October 15, 2018
Всички победители на фестивала “Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява”
October 15, 2018

ММА боецът Митко Найденов ще дебютира в благотворителен турнир по ММА в Англия, където средствата ще бъдат дарени на бедни хора. В турнира участие ще вземат около 20 бойци, които ще имат по една битка, а крайният победител ще бъдат дарителите уважили турнира и дарили средства за бедните. Категорията на Митко е до 72 кг. и с този двубой очаква да стартира една бляскава кариера на острова. Благотворителния турнир ще бъде на 20-ти октомври в “King Power Stadium” в град Лестър.

Митко Найденов е на 18-години и е бивш възпитаник на братя Ханджийски в спортен клуб “Be Real”, гр. Сандански. В момента Митко се е отдал изцяло на ММА боевете в Англия, където е заедно със своето семейство. Негов настоящ треньор е Джейми МакМанус, с който усилено тренира всеки ден.

“Напуснах България, не защото няма развитие в този спорт, а защото държавата не цени спортистите. В момента виждам какво значи да бъдеш ценен не само от треньор и родителите, а и от хората от града. Тук всичко е по-различно, стил на работа, процес на тренировки, зрителите, хората, които наблюдават дали ставаш или не и т.н. Искам един ден да бъда професионален ММА боец и да вдигна гордо българското знаме”, сподели Митко за нашата медия.

1 Comment

  1. Not needed says:

    Средствата са за хора с ракови увреждания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *