Сандански избира своя будител на 2021 година

Пътищари: И сега ли няма да ни чуят, всеки ден тежката механизация ще е на жълтите павета
October 11, 2021
19 са новите случаи на COVID-19 в област Благоевград за последните 24 часа
October 11, 2021

Да, има ги! И са навсякъде около нас! ТеСЪВРЕМЕННИТЕ БУДИТЕЛИ! Те носят искрици от духа на предците ни, разпалват ги и ги даряват на света!

Инициативата се инициира от Народно читалищеОтец Паисий-1919“ за четвърта поредна година и цели да отличи личности, изявили се в сферата на културата, образованието, науката, изкуството и предали силно духовно послание към Санданската общественост.


 Как да номинирате?


Предложение заБудител на 2021 година за Община Сандански”, може да направи всеки пълнолетен жител на Община Сандански като номинира личност, свързана с културното ни и духовно развитие. Номинациите трябва да бъдат предложени чрез кратък мотивиран текст, който да бъде изпратен до 17 октомври 2021 на фейсбук страницата на Народно читалищеОтец Паисий-1919”, на email: chitalishte.sandanski@gmail.com или на място, в офиса, на ул. „Македония“ 53.

Какво следва нататък?

Комисия ще отсее подходящите номинации и на 25 октомври 2021 ще бъдат обявени номинираните личности за Будител на 2021 година за Община Сандански във фейсбук страницата на Народно читалище „Отец Паисий-1919“.

Комисията, чийто състав ще обявим скоро ще избере най-достойния сред достойните Будител на 2021 година за Община Сандански“. Всички номинирани ще бъдат наградени на специална церемония, на 1 ноември в Епископска Базилика.

Нека изкажем своята благодарност към тях! Защото те го заслужават! Защото ги има и са най-ценни в трудните времена!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *