Разходка сред короните на дърветата над зоокъта от 1-ви юни

Стоян Манолски вдигна купата с Балкан Ботевград
May 28, 2019
Община Сандански организира турнир по мини футбол
May 29, 2019

По случай Деня на детето забавленията за малки и големи в гр. Сандански започват на 31 май в 10:00 часа в градския парк със „Забравените игри на Свети Врач“. Една инициатива на Археологически музей, Община Сандански и Парк хотел Пирин, които са подготвили не само интересни игри, но и награди за малките участници.

На 1 юни Община Сандански подарява на своите деца разходка с любимото влакче. Маршрутът е в градския парк , а малчуганите ще могат да се повозят безплатно до обяд.

И една дългоочаквана изненада – от 1 юни деца и възрастни ще могат да се разхождат сред короните на дърветата по новопостроената алея над зоокъта в Сандански.

За поредна година по случай Деня на детето, група от млади ентусиасти – ученици от гимназиите в града, продължават подетата инициатива „Помогни без причина“ и организират забавления за малчуганите на Сандански в Парк „Свети Врач“ /пространството при чешмичката с мечето/.

В навечерието на празника – 31 май, точно в 20:00 часа по традиция ще се проведе лятно кино на открито. На 1 юни забавленията започват в 10:00 и ще продължат през целия ден до 20:00 часа. На място ще бъдат обособени 5 къта: за рисуване на лице; оцветяване на фигурки и илюстрации; ръчен труд (децата ще имат възможност да изработват гривнички, медальончета от глина, картички, ще рисуват със свещи, ще се правят животинчета от картон и др. ); дърпане на въженце с плюшена играчка; стрелба с водни балони по движеща се мишена; снимки с костюми (батман, спайдърмен, капитан Америка, червената калинка, принцеса, пес патрул, каубой). Всяко едно от забавленията има символична такса. А събраните средства, както всяка друга година, ще бъдат дарени на дете в нужда, защото, както гласи мотото на инициативата – „ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!“.

Пожелаваме на всички малки и пораснали деца незабравим празник, изпълнен с емоции, усмивки и незабравими игри!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *