Радостин Василев: Ще седна на полиграф, но преди мен да мине Тошко Йорданов

South West Festival на 25 и 26 юни в Благоевград събира меломани от България и чужбина
June 23, 2022
“Продължаваме промяната” е готова да вземе първия мандат за правителство
June 23, 2022

Спортният министър в оставка, Радостин Василев, който напусна партията на ИТН, заяви пред БНТ, че вече няма намерение да разговаря с други депутати от партията на Слави Трифонов, за да се опита да осигури парламентарно мнозинство на „Продължаваме промяната“.

Василев каза още, че е готов да се подложи публично на детектор на лъжата, за да опровергае думите, че е напуснал „Има такъв народ“ заради обещана облага, но държи първо Тошко Йорданов да се подложи на полиграф и да отговори на няколко въпроса свързани с корупция.

„Нито ми е обещаван пост, нито ми е предлаган, нито съм приемал. Още повече, че вие виждате в момента опорката за купени депутати, за тържища падна, защото никой няма да търси подкрепа от шестима, ако не си е осигурил цяла. Всички до един сме готови на такова действие, но чакаме г-н Тошко Йорданов с 1-2 въпроса към него, свързани с корупция, той да отговори на тях, и ще минем всички на полиграф заедно публично по телевизията. Дните преди нашата пресконференция и първите дни след нея аз разговарях с няколко от депутатите от ИТН, наистина там има все още качествени хора, но на тях ще им е много трудно след вчера да си променят мнението, защото ще бъде изключително тежко прието от обществото, но нищо не се знае. Когато видя, че всъщност няма никакъв смисъл и е трудно да убеждавам някого – по-добре да не хабя сили за това. Колегите от „Продължаваме промяната“ са категорични по отношение на влизането в задкулисни договорки с цел на всяка цена да има някакво парламентарно мнозинство – по-скоро се разчиташе на съвестта на хора, които сега трябваше да излязат и да кажат: „Ние се противопоставяме на хвърлянето на държавата в хаос!“. Аз съм убеден вътрешно, че от „Има такъв народ“ не желаеха законопроектът за КПКОНПИ да бъде гласуван, защото на такива разговори съм присъствал, това съм чул и това е моето пряко впечатление.“ – заяви той.

Leave a Reply

Your email address will not be published.