Работна среща за проблемите с електрозахранването в населените места на Сандански

ОФИЦИАЛНО! Пламен Николов е кандидатът за премиер на “Има такъв народ”
July 30, 2021
КАТ с акция в защита на пешеходците от днес
August 1, 2021
Кметът на община Сандански, Атанас Стоянов и Областният управител- Николай Шушков, инициираха среща във връзка с чести проблеми в електрозахранването в населени места в община Сандански.
През последния месец в общинска администрация и в някои кметства, бяха регистрирани множество сигнали от граждани и фирми за причинени неудобства и щети в следствие на прекъсване на електрозахранването.
Най-сериозни са проблемите в селата Дамяница, Ново Делчево, Катунци, Левуново, Вълково, Ласкарево и мелнишкия район.
В резултат на това, днес, се проведе работна среща на кмета Стоянов, кметове на населени места от община Сандански с Областния управител Николай Шушков и представител на „ЧЕЗ Разпределение България“, в лицето на г-н Атанас Георгиев – регионален мениджър. Целта на срещата, бе да се вземат мерки за разрешаване на проблема със зачестилите прекъсвания в електрозахранването в община Сандански.
Кметът Стоянов апелира пред представителя на „ЧЕЗ Разпределение България“ за спешни и адекватни мерки, за разрешаване на проблема, защото липсата на постоянно електрозахранване, рефлектира негативно на целия район. Причинява сериозни неудобства и щети на всяко домакинство, както и преки икономически и финансови загуби на местния бизнес.
Областният управител- Николай Шушков изрази разбиране и загриженост по казуса с електрозахранването, и изрази пълна готовност за съдействие и подкрепа за разрешаването му.
Атанас Георгиев разясни причините за честите прекъсвания и аварии, и увери, че ще се предприемат бързи действия за отстраняване на всяка авария, като същевременно се разработват по-дългосрочни политики от страна на компанията за подобряване на качеството на електропреносната мрежа.
На продължилата повече от два часа среща, бяха обсъдени и други текущи въпроси, свързани с благоустройството на община Сандански.

1 Comment

  1. Ото says:

    Надявам де господин кмета на Сандански е наясно,че на бул. Европа ток от чез няма. Докога домакинствата там ще ползват и плащат промишлин ток?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *