Пътен ад на Е 79 край Симитли! Километрични опашки от автомобили затрудняват движението

Благодатният огън пристигна в Сандански
April 27, 2019
В Сандански ще представят книгата „За свобода и съвършенство. Биография на Яне Сандански“
April 30, 2019

Към 14 ч. трафикът от Сандански и ГКПП Кулата бе много по-интензивен от този, идващ от Банско, Гоце Делчев и ГКПП “Илинден-Ексохи”.

Двата потока се сливат при Симитли, оттам до Благоевград се образува колона, която се движи макар и бавно, станаха няколко леки верижни катастрофи без пострадали.

На пътен възел „Симитли-Банско“ има два патрула, които регулират трафика, пропускайки на етапи идващите местенското и струмското направления.

Движението по автомагистрала „Тракия“ също е интензивно, съобщава БГНЕС. Част от причината е, че всички автомобили са съсредоточени в активната лента.

От полицията уточняват, че в ремонтните участъци по автомагистралата, където движението е двупосочно, аварийната лента в посока София, е лента за движение и водачите на моторни превозни средства могат да я ползват. Тези места са обозначени и със съответните знаци за това.

Полицейски екипи регулират и движението в района на тунел „Ечемишка“ на автомагистрала „Хемус“, като постъпателно преди тунела се пускат и спират моторните превозни средства. Целта е да не се допусне пътен инцидент в трите тунела на магистралата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *