Пъстро лято за децата в Симитли

За 10 години България намалява с град Варна
July 12, 2018
Плувно лято Банско 2018 завърши
July 13, 2018

От понеделник започва пъстрото лято за децата ни. Традиционната грижа за децата е за забавно лято с най-различни игри и занимания. Какво ги очаква в „Пъстро лято“?

ВИЖ:

Първият ден от заниманията за децата е 16-ти юли (понеделник), когато децата на Симитли ще се запознаят с ветеран от Втората световна война. В залата на общинска администрация Симитли, всички заедно ще честват 95-та годишнина на Стоил Митрев. Героят от Драва, и носител на ордена “За храброст” Стоил Митрев  ще разкаже  от първо лице пред участниците своите спомени от събитията преди  над 70 години.

На 17-ти, общинската администрация е подготвила еднодневна екскурзия на децата в Национален парк „Пирин“. Всички заедно ще отидат да видят Байкушевата мура, хижа Вихрен и езерото „Окото“.

На 18-ти (сряда) всички заедно ще отбележат 181 години от рождението на Апостола. Венци и цветя ще бъдат поднесени на бюст паметника на Васил Левски в мемориалния парк на площад „Септември“ в Симитли.

На 19-ти, децата сами ще направят градският парк, в който играят всеки ден по- приветлив и приятен. Те ще запретнат ръкави и ще почистят заедно площите на лесопарка.

На 20-ти, когато  се отбелязват 115 години от Илинденско-преображенското въстание читалището в Симитли ще направи едно виртуално пътешествие в историята. Запознаван е с историята чрез презентации и литература ще има в библиотеката на читалището за всички деца.

Всички мероприятия за децата ще започват в 10:00 часа, за да не бъдат лишавани от ваканционния си сън, с намигване казват организаторите.

За поредна година общинска администрация разработва програма, част от стратегията за здравословно развитие на младежта в Симитли, в която всеки ученик може да оползотвори максимално лятната ваканция.

Leave a Reply

Your email address will not be published.