Първа копка на нов Ловен дом в град Сандански

Биатлонистът Красимир Анев стана европейски шампион
February 20, 2019
Юбилейна изложба ,,Животът е кратък, изкуството – вечно”
February 22, 2019

През изминалата година по предложение на кмета – г-н Кирил Котев, Общински съвет – Сандански отстъпи терен за реализацията на дългогодишната идея и желание на ловците и риболовците от Община Сандански за изграждане на база – Ловен дом. Идеята вече е в процес на реализация и има изготвен проект.

Бе отслужен ритуален водосвет, извършен от свещенослужител на църква „Свети Георги“. Символична „първа копка“ направиха кметът на Общината – Кирил Котев, зам.-председателят на ЛРД „Сокол-1920“ – Борис Щурков, най-дългогодишният член на дружеството – Иван Вергов и представител на фирмата – изпълнител. Така бяха положени основите на бъдещия дом на ловците и риболовците от района, членове на ЛРД „Сокол“.

Ден преди официалния старт на строителните дейности, зам.-председателят на дружеството – Борис Щурков и представител на фирмата- изпълнител – БГ Кънстракшън ЕООД, подписаха в сградата на Общината договора за изграждането на бъдещия Ловен дом.

Ловно-рибарско дружество „Сокол“ е основано преди 99 години с идея за опазване на дивечовите запаси, с грижа за стрелковите умения и възпитание на членовете си. Дружеството се превръща в радетел на общественополезна дейност.

Днешният управителен съвет достойно продължава делото на първооснователите, като превърнаха дружеството в истински действаща институция с мисия и цели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *