Пълен бус с капачки потегля утре за София

Жители от Кресна подкрепиха Сандански в кампанията “Капачки за бъдеще”
April 12, 2019
Антъни Иванов покри норматив за олимпиадата в Токио
April 13, 2019

dav

Днес в 18:30 напълнихме бус с пластмасови капачки, които утре ще бъдат транспортирани до София за кампанията “Капачки за бъдеще”. В кампанията се включиха училища от Сандански, кафета, магазини, детски градини, жители на Сандански, жители на община Струмяни и жители на община Кресна.

Специални благодарности на РСПБЗН – Сандански, които приеха каузата присърце, Тинчето, която посрещаше всеки с усмивка, Виолета Филчева, която също направи своя салон в приемен пункт и кметът на община Сандански г-н Кирил Котев, който осигури превоз за да бъдат транспортирани.

С каква цел събираме капачки?

Събираме капачките с цел да ги рециклираме и със събраните пари да закупим кувьоз или друга медицинска техника. Въпросните кувьози и/или медицинска техника даряваме на някоя от малките общински болници, които доста често са в окаяно състояние и имат нужда от всякаква техника.

Другата ни цел, която се получава по естествен път, е да намалим поне малко количеството боклук, което се генерира в България. Само с първите си три инициативи спестихме на българската природа над 69 тона (ТОНА!!!) пластмасови отпадъци. От една страна може да не е много на фона на всички отпадъци, от друга страна обаче е безкрайно пъти повече от 0 (нула).

Дългосрочните ни цели са да продължим да даряваме медицинска техника на нуждаещите се болници, да продължим да намаляваме количеството боклук в България все повече и успоредно с това полека-лека да възпитаваме все по-силна култура на разделно събиране на отпадъците и рециклиране у българите.

(Екипът на “Капачки за Бъдеще”)

Leave a Reply

Your email address will not be published.