Протеста днес! Сандански блокира Кулата, полицаи блокираха Петрич

Полицаи търсят мъж от Петрич в цялата област
November 17, 2018
62 – годишна петричанка спечели 1 милион лева от лотарията
November 19, 2018

Днес Сандански и Петрич решиха да се обединят в протест, който да затвори  движението при ГКПП “Кулата”. От Сандански потеглиха 15-20 автомобила, които се присъединиха към протеста в Петрич. Събралите се около 100-150 автомобила в Петрич направиха традиционната си обиколка в града, а след това решиха да поемат към Кулата. За изненада на протестиращите, полиция и жандармерия бяха повече от подготвени за предстоящия протест.

Санданчани обаче излязоха по-хитри и се промушиха между блокираните пътища и пристигнаха на границата около 13:50. Петричани останаха в полицейска блокада от към с. Дрангово и с. Рибник. Пред погледа на полицаи, жандармеристи и граничари, протестиращите запяха в един глас химн на Република България.

“Жалко е, тъжно е, грозно е! Един народ, а виждам как народ протестиращ за по-добър начин на живот бива бутан от своите сънародници. Едно време това го нямаше, протестите бяха масови и за всички, а сега да излезеш на протест е заплаха за семейство ти. На народа му писна, а бедността го вбесява”, коментира възрастен човек на протеста.

Въпреки блокадата от полицията, малка част от Петрич намериха начин да отидат на Кулата. Тази неделя полицаите имаха сериозна подкрепа от жандармеристи и полицаи от Сандански.

Около 16:00ч. пристигна Борис Щурков – началник на РУП – Сандански , а малко след това бе дадена и заповед на полицаи и жандармеристи да избутат протестиращите от пътното платно. Движението бе възстановено около 16:30, а протестиращите от Петрич така и не бяха допуснати да припарят до Кулата.

Видео:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *