Признание! Античен град Хераклея Синтика – най-динамично развиваща се културно-историческа дестинация

ТИР се преобърна на прохода “Хаинбоаз”
November 30, 2021
Край на масовите гърмежите за празници и тържества в София
November 30, 2021
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи за 26-и път своите Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. Обект „Античен град Хераклея Синтика“ бе отличен с приз „Най-динамично развиващата се културно-историческа дестинация” за 2021 година.
Отличието идва след поредните мащабни проучвания на обекта и успехът, който вече има като позната и търсена дестинация в Югозапада. В знак на партньорство и подкрепа в събитието по връчване на Годишните награди на БХРА участва и г-н Адриан Къминс, член на Борда на ХОТРЕК – най-голямата европейска Асоциация на хотели, ресторанти, барове и кафенета, която обединява 45 национални асоциации в 31 държави, 2 милиона предприятия и е гласът на индустрията за хотелиерство в Европа.
Сред гостите на официалната церемония присъстваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, външният министър Светлан Стоев, министърът на туризма Стела Балтова, зам.-министърът на финансите Ивайло Христов и зам.-министърът на икономиката Ивелина Пенева, представители на държавната администрация, представители на общини, партньори на БХРА от туристически организации, водещи мениджъри и собственици в туризма, членове на Асоциацията от цялата страна.
Медийни партньори на събитието са Българска телеграфна агенция, Българско национално радио, Българска национална телевизия и вестник “Труд”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *