Престъпленията в област Благоевград намаляват

Кметът Георги Икономов изпрати състезателя по ски алпинизъм Никола Калистрин на младежкото световно първенство в Италия
July 31, 2019
Куче ухапа 5-годишно дете в Сандански
July 31, 2019

За месец юни регистрираните престъпления на територията на областта са 213 спрямо 311 от миналата година.

Това каза по време на пресконференция ст. комисар Дойчин Дойчинов, директор на Областна дирекция на МВР-Благоевград,

Той уточни, че разкритите са 63 спрямо 80 за миналата година, като процентът на разкриваемост е 29,58%. Ст. ком. Дойчинов посочи, че ОДМВР-Благоевград е на 11-то място в страната от всички областни дирекции.

„От престъпленията, свързани с наркотични вещества имаме регистрирани 90 случая за първото полугодие на тази година спрямо 141 за същия период миналата година. Иззети са общо 2,95 кг. марихуана, 143 стръка канабис, 19 кг. амфетамин,  161 гр. хероин, 200 гр. метамфетамин и 50 гр. кокаин“, отбеляза той. Директорът на Областна дирекция на МВР-Благоевград заяви, че ще продължават със съвместните си акции с Жандармерия и ГД „Гранична полиция“ на различни места в цялата област, тъй като наблюденията им са, че тези акции дават резултат. Той припомни, че при последната акция в Сандански са задържани 16 лица и са проверени стотици.

Ст. комисар Дойчинов каза още, че от миналата седмица е издал и заповед за увеличаване на патрулите по булевардите в централната градска част и обикалянето на полицейски служители с кучета в пешеходната зона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *