Президентът: Ще бъда по същия начин критичен там, където има отклонения

Под 500 нови случая на COVID-19 у нас
December 20, 2021
Деца от ДГ „Синчец“ „полазиха“ кмета на Благоевград навръх Игнажден
December 20, 2021

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова връчи удостоверенията на избраните за президент Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова.

„Изборите са фундамента на демокрацията, от тяхното произвеждане зависи легитимността на институциите“, отбеляза Румен Радев.

Имаше и редица предизвикателства, каза президента и като пример посочи машинното гласуване и епидемията от коронавирус. „Трябваше да се неутрализират и редица провокации“, посочи той.

Ще продължим да отстояваме националните интереси и да допринасям за сътрудничеството между институциите, увери Румен Радев.

„Ще бъда по същия начин критичен, там където има отклонения“, заяви държавния глава.

Той обяви, че приоритетите му през новия мандат ще продължат да бъдат укрепване на държавността, повече справедливост и законност, отстояване на държавността и националните интереси.

КСНС по темата Северна Македония ще бъде свикан в първата половина на януари, съобщи държавният глава.

 

„Важно е да има становище на този най-висш политически орган, в което и политическите партии да имат ясна консолидация какво трябва да се направи така, че да ускорим процеса за интеграция на Република Северна Македония. Това обаче трябва да се случи при зачитане и спазване на българския национален интерес“, отбеляза Румен Радев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *