Правят първа копка на мегапроекта „Спортен център“ край Разлог

Депутатите одобриха забрана на наргилетата в заведенията
March 13, 2019
Община Кресна организира безплатни прегледи за профилактика на млечната жлеза
March 14, 2019

Две години след подписването на концесионния договор между община Разлог и компанията инвеститор за изграждането на спортен комплекс в м. „Байова борика“ стартира и строителството на мегакомплекса. На 22 март е церемонията „първа копка“, с която стартира официално строителството на “Спортен център” от фирмата-концесионер, преминала всички проектантски и съгласувателни процедури и с издадено разрешение за строеж.

Съоръжението ще бъде разположено на площ от близо 103 дка земя.

В спортния комплекс ще бъде изграден футболен стадион с размери 68/105 метра с покрити трибуни и капацитет 2000 места, при спазване изискванията на УЕФА, както и още четири открити футболни игрища със същите размери, две от които с външни трибуни с капацитет около 2300 места, включващи и съблекални. Към всичките четири футболни терена са предвидени малки паркинги.

Още четири игрища за тенис, две за баскетбол и две за волейбол, както и мултифункционална спортна зала с капацитет 1500 места ще бъдат част от спортния комплекс. Открит паркинг с 450 места за автомобили и 10 за автобуси ще улесняват спортуващи и зрители.

Концесията е за срок от 35 години, а инвестицията, която бъдещият концесионер трябва да направи, е в размер на 24 млн. лв. с ДДС.

Строителството трябва да приключи до пет години след издаване на разрешителното за строеж.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *