Правителството няма да предлага удължаване на извънредното положение

АС – Благоевград спря решението на ОИК – Благоевград, с което предсрочно бяха прекратени пълномощията на кмета на Общината инж. Румен Томов
May 4, 2020
342-ма са излекуваните от COVID-19 у нас
May 5, 2020

Правителството няма да предлага удължаване на извънредното положение по смисъла на Конституцията, съобщи на брифинг финансовият министър Владислав Горанов.

Ще запазим програмите на социалното министерство, някои ограничения в стопанския оборот и някои норми, които да дадват по-плавно преминаване през епидемиологичната обстановка, съобщи Горанов. Предвидили сме действието на някои от тях да продължи 2 месеца след изтичане на извънредното положение на 13 май, каза още министърът.

Промените ще влязат с изменения в Закона за здравето. С преходни и заключителни разпоредби на закона се изменя и Закона за извънредното положение, поясни още Горанов.

От думите на Горанов стана ясно, че управляващите са се обединили около това, че трябва да се преминава към действия, свързани към постовеннно възстановяване на социално-икономическия живот.

Надявам се преди изтичането на извънредното положение с нашите коалиционни патрньори и партиите, които ни подкрепят да приемем този закон, който да даде перспектива за постепенно възстановяване на живота след пандемичната обстановка, добави още Горанов.

източник: БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *