„Прабабата на ММS….или очарованието на Коледната картичка“ в Археологически музей – Сандански

Кметът Котев открива детска градина за 150 деца
November 26, 2018
(+16) Цветелина Грахич се пусна по бельо в снега
November 27, 2018

На 7 декември 2018г. /петък/ от 17: 30ч. в Археологически музей – гр. Сандански ще бъде открита гостуващата  изложба от Столична библиотека „Прабабата на ММS….или очарованието на Коледната картичка“.

Както всяка вълшебна история, така и тази започва в далечното минало. Имало едно време, преди повече от 100 години, две български фамилии Шапкаджиеви от Силистра и Иванчеви от София, които си поставили за цел да съхранят коледните послания на няколко поколения. Създали колекция от коледни картички, която била допълвана през годините,  благодарение на дарителството на хора от цялата страна. Днес колекцията е приютена в Столична библиотека.

Върху малките по обем, но огромни по съдържание парченца хартия, човешката ръка пренесла вярата в доброто и любовта. Оставила спомен за бъдещето.

От 10 до 14 декември Археологически музей Сандански организира ателиета под надслов „Коледа в музея“, където децата на града ще имат възможност сами да изработят своите коледни картички. В духа на празника, част от тях ще бъдат предоставени за благотворителния коледен базар.

Наближава Коледа…..

Нека отново изпратим своите послания до всички, които ценим и  обичаме.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *