Почти 4000 първокласници в Благоевградска област

Сандански с акция срещу незаконното строителство
September 12, 2017
БГ Роналдо влезе във ВИП Брадър
September 12, 2017

Почти 4000 първокласници за първи път ще чуят училищния звънец и ще влязат в класните стаи на 15 септември в Благоевградска област. Това каза Методи Попов, началник отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ към Регионално управление на образованието (РУО)-Благоевград.

По думите му, до момента са записани 3 944 ученици в първи клас, но това не са окончателни данни, тъй като все още има движение на ученици и на 15 септември може данните да са различни.

„Ако се опрем на тези цифра, в сравнение с предишната година, имаме намаление в броя на учениците в първи клас, но дано не се окажа прав и това да не е така. Очакваме първокласниците да бъдат по-малко от миналата година, но въпреки това имам надежда, че може да бъда опроверган на 15 септември“, допълни експертът. Методи Попов посочи, че около 15.00 часа на първия учебен ден ще съберат информация за броя на първокласниците във всички училища и ще имат по-ясна картина за това колко са и каква е разликата в сравнение с предишните години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *