Потвърдените случаи на COVID-19 в България към момента са 163

Декларация, която се представя при преминаване през КПП на областните центрове
March 21, 2020
Дискотеки от цяла България в луда надпревара за онлайн зрители
March 21, 2020

21 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас. Общо потвърдените случаи на COVID-19 в България към момента са 163, от които три смъртни случая и трима излекувани.

Новите положителни проби са установени при пациенти в следните градове: в София – 18 (общият брой на заболели в София е 103), в Бургас – 2 (общият брой на заболели в Бургас е 4) и в Пещера – 1 случай. Това съобщи генерал-майор Мутафчийски по време на брифинг на Националния оперативен щаб във ВМА.

В белодробната клиника на болница “Токуда” е хоспитализиран и изолиран пациент с двустранна пневмония и положителна проба за новия коронавирус. По тази причина лечебното заведение е поставено под карантина. Предстои цялостна дезинфекция, след което болницата ще се върне към нормалния си работен режим, с изключение на изолираната структура.

Под карантина в момента е и столичната болница „Софиямед“ заради открито второ огнище на COVID-19.

Под карантина е и хирургичното отделение на болница “Бургасмед”, след като при медик от лечебното заведение е потвърден новият коронавирус. Положителни са и пробите на две от контактните му лица. В единия случай също се касае за лекар, в другия – за рехабилитатор в дома за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) “Вяра, Надежда и Любов” в областния град. Под карантина е поставен и ДМСГД.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *