Посрещаме месец юли с редица събития в Благоевград

Кметът Стоянов към представители на Съюза на слепите в Благоевград: Поклон пред силата на духа Ви, има много неща, които трябва да научим от Вас
June 30, 2022
Потребители на Дневен център за стари хора – Благоевград се завърнаха с 3 златни медала, плакет и грамоти от Регионален фестивал в Перник
June 30, 2022
🌞„Лято в града“ – с тази платформа Община Благоевград и партньори ще предложат на гражданите и гостите на града множество разнообразни събития на открито през летния месец юли. Още първият ден на месеца ще бъде наситен с различни инициативи.
👉
🌅„3 ЧАСА СЛЕД ДЖУЛАЙ” е събитие за децата, посветено на познатата и у нас традиция Джулай Морнинг – символичното посрещане на първия юлски изгрев като посрещане на ново начало и очакване на по-добро бъдеще. На 1 юли 2022 г., три часа след изгрева на слънцето, децата от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград ще отбележат този момент с „3 ЧАСА СЛЕД ДЖУЛАЙ”. На Моста на влюбените, от 9.30 часа, децата от школите на Центъра ще пеят, свирят и танцуват. Ще има състезание, викторини, конкурси. Събитието е отворено за всички желаещи.
📚📖Лятната читалня „Книжки самоходки“ ще отвори врати на открито в Градската градина на 1 юли в 10:00 часа. Инициативата е на Регионалната библиотека „Димитър Талев“, като съвместно с Драматичен театър „Проф.Енчо Халачев“ ще изненадат приятно децата с появата на любим приказен герой. В Лятната читалня малки и големи ще могат да почетат книжки от богатия фонд на библиотеката, както и да разгледат различни списания. Откритата читалня ще бъде в Градската градина от 10:00 до 12:00 часа на 1 юли, както и всеки петък през месеците юли и август.
💃От 20:30 часа на 1 юли ще започне Танцова латино фиеста на Моста на влюбените. Всички желаещи ще имат възможността да танцуват Салса, Бачата, Кизомба, Ча-ча, Джайв, ръководени от инструктори от местни клубове. Първото издание на това събитие – Социални танци на открито предизвика голям интерес и се надяваме, че второто издание ще бъде едно приятно начало на летния месец юли.
🌃Като нямаме море наблизо, на което да посрещнем първия юлски изгрев, нека заедно посрещнем първия юлски залез!
🎭 За любителите на театралното икуство е постановката “Послепис:Любов” на Драматичен театър “Никола Вапцаров”, която ще бъде представена от 21:00 часа на открита сцена в парк Бачиново. Музика на живо и любовните писма на Фрида Кало, Джеймс Джойс, Пейо Яворов и други велики личности в едно много романтично представление, включено в програмата “Театър в парка”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.