Полицията на крак заради интензивен трафик в последния почивен ден след Нова година

Четири къщи пламнаха в Търговище
January 3, 2022
Седем катастрофи със загинали и ранени само за ден заради интезивния трафик
January 3, 2022

Интензивен трафик се очаква в последния неработен ден след серията почивни дни около Нова година. Полицейското присъствие по възловите участъци ще бъде засилено. Пътните полицаи ще следят основно за шофиране с превишена скорост и за употребата на алкохол или наркотици.

От 23 декември до момента от Пътна полиция са установили над 400 случая на шофьори, употребили алкохол или наркотици, заяви по време на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от ГД “Национална полиция”. Повечето такива случаи са били установени около курорите и в големите градове.

Близнаков призова водачите, които попаднат в колоната при тунел “Ечемишка” на АМ “Хемус”, да изчакат, тъй като придвижването става сравнително бързо. По думите му не е удачен вариантът да се използва старият път към София за обходен маршрут, тъй като оттам са отклонени тежкотоварните автомобили. Откъм Владая са осигурени две пътни ленти за влизане в София, допълни Близнаков.

Днес навсякъде при входовете на София ще има полицейски екипи, такива ще се движат и в трафика, за да следят за нарушения. Очаква се около обедните часове движението на автомобили да бъде най-засилено. Главен инспектор Близнаков призова водачите да спазват дистанция и да не бързат. За първите два дни на 2022 г. тежките пътни инциденти са били 15, при тях са ранени 19 души, а един човек е загинал, посочиха от Пътна полиция.

Още в неделя имаше огромни тапи по пътищата в Югозападна България. Километрична колона имаш в отсечката между Банско и Симитли. Там шофьорите трябваше да чакат около час в опашката, преди да се включат в главен път Е79. Няколко леки катастрофи, заради неспазване на дистанция в колоната допълнително забавиха преминаването в най-натоварените отсечки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *