Повдигнаха обвинение на управителя на „Хелп Карма”

Дават общински жилища на 5 семейства останали без покрив заради пожара в кв.Струмско
December 17, 2021
Лили Иванова с мил жест към медиците в „Пирогов”
December 17, 2021

Наложен е и запор за 8 600 000 лева

Повдигнаха обвинение за длъжностно присвояване на управителя и председател на управителния съвет на Фондация „Хелп Карма”, съобщиха от Прокуратурата.

Предмет на досъдебното производство е разследване на финансови злоупотреби и неправомерно отклоняване на средства, събрани в рамките на дарителски кампании, организирани от Фондацията.

От обвинението информират, че е проведено мащабно разследване, в рамките на което са разпитани десетки свидетели, назначени са данъчни ревизии на юридически и свързани с тях физически лица, като част от ревизиите са приключени. Съдът е допуснал разкриване на банкова тайна, както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна, относима към предмета на разследване, документация. Назначени и изготвени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи.

По реда на Закона за мерките срещу изпирането на пари от Софийския градски съд е наложен запор за 8 600 000 лева. Предстои постановлението за привличане да бъде предявено на обвиняемия и същият да бъде разпитан в това качество, информират от Прокуратурата.

Източник:БТА

Leave a Reply

Your email address will not be published.