Питания: Сесия на ОбС – Сандански 19-ти април

Кметът на Кресна спази поредното си обещание! Изграждат игрище за 100 хил. лв.
April 18, 2019
Иззеха дрехи и обувки с фалшиви марки при акция в Сандански
April 19, 2019

Редовното заседание на ОбС- Сандански започна в 9:27ч. поради липса на кворум. За пореден път съветниците прецениха, че не е нужно заседанието да започне в обявения час 9:00ч., а решиха да пият кафе докато се водят на работа. В обявения час в залата бяха само съветниците Стоян Ангов, Илия Георгиев и Румен Пачов.

1. Питания

Николай Шаламандов: От понеделник ще плащат на 1,2 промила или друга ще е тарифата?

Кирил Котев: Ще бъде възстановено на 1,2 промила.

Николай Шаламандов: Кога ще пристигне часовника за светофара на бул. “Свобода”? Кой направи кръпките по бул. “Европа”?

Кирил Котев: За часовника ще ви кажем до края на сесията. Кръпките на бул. “Европа” са направени от общината, защото се изчаква да бъде рехабилитиран от държавата, но все още се изчаква. Това е по-добрият вариант за да не се харчат пари от бюджета на общината, защото инвестицията е доста скъпа.

Виолета Ждрапанска: Предвидено ли е освежаване на пътната маркировка и разчертаване на синята зона? Преди повече от година повдигнат питане за паркиране на тежкотоварните превозни средства в кв. “Крайречен”?

Кирил Котев: Относно освежаване на пътната маркировка, ще стартира през тази седмица и допълнително закрепване на дупките. Относно тежкотоварните превозни средства ако им забраним да се паркират, то общината трябва да им осигури място за паркиране. До седмица трябва да се вземе решение за забрана на тежкотоварни превозни средства над 12 тона да влизат на територията на града.

Яне Янев: Учуден съм, че днес на сесията определени хора би следвало да носят отговорност и да покажат отговорност от случващото се в Сандански. Както казах на предната сесия аферата “Апартаментгейт” ще се принесе на територията на община Сандански.Искам местният парламент да получи ясното за случващото се.

Кирил Котев: Обекта е категоризиран, мога да ви представя документи. Относно дали “УВЕКС” е работил по снабдяването на минералната вода, това нещо не е вярно. Общината не е плащала ремонт на пътната настилка след ремонтите, а частници. Всички търгове може да ги проверите на сайта на общината, които са достъпни за всички.

Явор Аргиров: Виждам, че усилено се работи върху пистата на стадиона и кога ще бъде достъпна за жителите? Хората се интересуват за първия строител дали си пое гаранцията и дали общината е заплащала грешката им?

Кирил Котев: В момента се поставя гумения слой и остава да се постави горния (финален) слой, както и нейното разчертаване. Първият строител пое цялата гаранция и общината нищо не е заплащала. Ако времето позволи до 10 дни би трябвало пистата да бъде открита.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *