Петрич посрещна Силвия Аздреева! 

Германски турист почина след падане от тераса на хотел в Златни пясъци
June 10, 2022
Социолог: Няма как правителство на малцинството да продължи да управлява
June 11, 2022

Силвия Аздреева, която успя да изкачи за 27 часа два осемхилядника – вр. Еверест и вр. Лхотце, днес се върна в родния си Петрич.

 

„Не заплаках, когато кацнах в България, но в моя Петрич – това се случи. Благодаря Ви за топлото посрещане, за подкрепата и силата, която ми давате. Винаги ще бъда с Петрич“, бяха първите думи на Силвия Аздреева, която беше посрещната с огромно вълнение, радост и гордост.

 

От името на кмета Димитър Бръчков зам.-кметът Борислав Коларов поздрави Силвия и й връчи Почетния знак на Петрич. „Ти, Силвия, показа по най-невероятния начин борбения дух на петричани, избра трудния път, но не се върна нито крачка. И успя! Бъди пример и с обичта, която носиш в сърцето си към родния Петрич, който е един от малкото градове в света, чието знаме достигна и се развя на 8 848 м. височина. Благодарим ти! Горди сме!“, каза зам.-кметът Борислав Коларов.

 

В Петрич по идея на Общината Силвия се срещна със своите учителки от ДГ „Здравец“, от I V ОУ „Христо Смирненски“ и от ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – така беше проследен пътят й до вр. Еверест.

 

Силвия Аздреева вече е достоен носител и на Почетния знак на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златарев“, който също й беше връчен официално днес. От колектива на училище „Христо Смирненски“ Силвия прие написано с обич за големия подвиг стихче, а от детската градина две рисунки – на планина Беласица и на вр. Мусала.

Пътят на Силвия Аздреева до първенеца на планетата и до вр. Лхотце беше онагледен със снимков материал на видеостена. Поздрав към Силвия беше излъчен и от Българската федерация по катерене и алпинизъм. Сълзите на Силвия Аздреева бяха на лицето и когато изпълнителите на ФФ „Хераклея“ изпяха химна на Петрич!

 

Добре дошла у дома, Силвия!

Гордеем се с теб!

Leave a Reply

Your email address will not be published.