Петрич отмъква най-големият международен турнир “Пирин къп” от Сандански

БАЗ: Техническата грешка във вчерашната заповед на министъра на здравеопазването
June 13, 2020
Георги Лумпаров с престижна награда по колоездене
June 14, 2020

Петрич е на път да отмъкне най-големия международен турнир по футбол за деца -„Пирин къп Сандански”. Приближени до кмета на Петрич Димитър Бръчков споделиха, че вече са провели разговори с организаторите на мероприятието и са почти на финалната права.

По непотвърдена информация Община Петрич ще застане със сериозна подкрепа събитието да се случи именно в най-южният град. Ще бъдат предоставени стадиони и всичко необходимо за мероприятието.

Доста хора се опитаха да организират турнири в Сандански, но всички бяха еднократни. „Пирин къп” се провежда от 5 години насам и утвърди в Сандански и до сега даваше около 20 дни работа в тежките зимни месеци, когато сезона е доста слаб, на почти всички хотели в Сандански.

Ако се случи смяната на локацията това ще бъде сериозен удар върху туризма в града през месеците януари и февруари. В груби сметки от последният турнир от участващи деца и родители, в града са влезли над 400 000 лева.Потърсихме за коментар главния организатор на турнира Йордан Тушев.

Г-н Тушев, има информация, че международният турнир по футбол за деца „Пирин къп” ще бъде преместен в Петрич вашият отговор?

Не искам да говоря за неща, които трябва да се случат след повече от 6 месеца. Това е много време не мога кажа да какво ще стане. Виждате каква е ситуацията навсякъде.

Приближени на футболната общественост в Петрич казват, че сте провели срещи с кмета Димитър Бръчков. Така ли е?

Да г-н Бръчков и г-н Георги Петров ме поканиха на среща и обсъдихме някои неща. Уславията в Петрич са страхотни.Мога да кажа само едно – за сега „Пирин къп” е в Сандански.Но само засега.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *