Петрич кандидатства за подмяна на остарелите водопроводни тръби

Трибагреник за всеки дом в град Кресна
September 29, 2018
Добър старт! Дружинката на Калиманци с 3 глигана
September 29, 2018

Община Петрич кандидатства за финансиране в размер на 1 607 893, 80 лв. за подмяна на остарелите водопроводни тръби по девет улици в града. Проектът е разделен на три етапа и вече е факт одобрението на етап първи.

Той възлиза на 500 000 лв. и включва подмяна на остарелите водопроводни тръби по две критични улици – ул. „Яне Сандански” и ул. „Пейо Яворов”, както и цялостно полагане на нова асфалтова настилка на същите улици.

Спечеленото външно финансиране е третото след решението от миналата година Петрич да стане част от Асоциацията по ВиК в област Благоевград. Фирма изпълнител ще бъде „Растер юг” ООД. Работата по подмяна на водопроводите по двете улици започва следващата седмица.

И за най-голямото петричко село Първомай бяха осигурени също като външно финансиране 887 000 лв. за нови водопроводи по улици.

„Досега успяхме да насочим и 496 000 лв. ресурс от МРРБ за подмяна на 2,9 км водопровод на улици в Петрич. С новата инвестиция продължаваме общинската политика за дългосрочно решаване на проблемите, които създава остарялата водопроводна мрежа. Защото това е приоритет за нас”, коментира кметът Димитър Бръчков.

Голяма част от вътрешноградската водопроводна мрежа на град Петрич е амортизирана, аварира постоянно и води до загуби на питейна вода.

Leave a Reply

Your email address will not be published.