Петрички рефер с похвална постъпка в Несебър

Кобрата срещу Фюри през октомври
June 17, 2019
Традициите оживяват на V-ти Фолклорен танцов фестивал „Хоро край Пирина“
June 18, 2019

Петричкият рефер – Любо Танев вдигна украинската публика на крака на стадиона в гр. Несебър. Постъпката му е похвална не само за местните съдии, а и за международните, които свирят по детски турнири.

При резултат 10-0, украинското вратарче се разплака след поредното допуснато попадение. Виждайки сълзи в очите на вратаря, Любо Танев прекъсна играта за няколко секунди и го прегърна. Тази постъпка изправи на крака всички присъстващи на стадиона.

“Когато видиш плачещо дете на терена е нещо, което може да разплаче всеки. Свикнал съм да бъда около малки деца и при загуба и при победа. Днес вратаря на украинския отбор получи 14 попадения във вратата, но всичко се случва по тези турнири. Въпреки, че не говорим на един език детето ме разбра, когато му казах да продължи без да се отказва. Много е важно при най-малките да се казват думи като “Браво”, “Ти можеш”, “Продължавай”, защото точно това е истинската мотивация. Турнири като “Black Sea Cup” в Несебър са от високо ниво, поради големия брой участници от 9 държави. Адмирации за добрата организация и най-вече  на Йордан Тушев, който с голямото си сърце приема този спорт.” сподели Любо Танев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *