Петков към депутатите: Нима оставката на Минчев е по-важна от пенсиите и цените на тока

Асен Василев към ДПС: Ще продължим да ви пречим, независимо дали сме на власт
June 16, 2022
Радостин Василев: Не мога да предпочета моя лидер пред българския народ
June 16, 2022

Премиерът говори от трибуната на парламента

„Нима оставката на Никола Минчев е по-важна от цените на тока, нима е по-важна от пенсиите? Нима вие решихте, че няма нужда в момента да приемате поне един от 22-та закона, които са нужни за да усвоим 12 милиарда от Плана за възстановяване?”. Тези въпроси зададе премиерът Кирил Петков на депутатите от парламентарната трибуна по време на днешното заседание на НС.

Припомняме, че днес се гласува отстраняването на председателя на парламента Никола Минчев. В Народното събрание премиерът заяви, че Минчев е отличен професионалист.

„Чувал съм това от устата на хора от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане”, ИТН. И въпреки това, вие слагате това като приоритет номер 1. Замислих се, че явно има друга причина. Може би се страхувате, че г-н Минчев ще води това НС, за да приеме закони като този за КПКОНПИ. Може би  ви е страх, че г-н Рашков ще бъде избран за шеф на Антикорупционната комисия. Може би ви е страх, че ще има съдия, който ще ревизира дейността на главния прокурор”, поясни Петков.

Той направи няколко обръщения към подписалите се под исканата оставка народни представители от опозиционните партии и доскорошния партньор в коалицията от ИТН.

„Към ГЕРБ – ако си мислите, че с исканата оставка на Никола Минчев ще ни притесните и ние ще се договаряме с вас – няма. Към ДПС – ако си мислите, че ще намалим броя на сигналите към Европрокуратурата и ще спрем да повтаряме, че Пеевски е един от най-корумпираните хора, които американското правителство е обявило – няма. За хората от „Възраждане” – между вас има честни хора. Има хора, които са влезли с друга идея в това управление и осъзнават историческата си роля в този момент. Във ваши дискусии се говори, че никога не трябва да се гласуват закони, които се приемат от ДПС. Вие заставате на Facebook платформата си и говорите за българщината, патриотизма, а днес ще натиснете ли бутона за оставката на Минчев, заедно с ДПС?”, обяви премиерът.

„Това е задкулисието, за което се борим всеки ден”, заключи Петков.

 

Източник: НОВА ТВ

Leave a Reply

Your email address will not be published.