ОФИЦИАЛНО! Петрич вече има модерно кино

Кметът Димитър Бръчков: Ще продължим със срещите за решаване на проблема с километричните колони на ГКПП „Кулата“
June 15, 2021
Започва второто масово третиране на тревните площи в община Благоевград
June 16, 2021

Новото кино Петрич разполага с 122 места, едно от тях за хора с двигателни проблеми – амфитеатрално подредени. Не са правени компромиси от страна на инвеститора Тодор Васев, „Петрич Синема“ ООД, по отношение на техническото оборудване, дизайна на салона и седалките, осигурена е перфектна климатизация.

3D визуализацията е с най-високо качество, а предимството на петричани и гостите на общината ще бъде, че ще има прожекции на всички филми още на премиера, посочи Тодор Васев.

„Благодаря на Община Петрич и кмета Димитър Бръчков, на читалищното настоятелство и г-н Живко Карадалиев“, каза на откриването на киното инвеститорът.

Допълни, че не е било трудно взимането на решение именно Петрич да бъде градът, в който да бъде изградено модерно кино. Кметът Димитър Бръчков посочи, че новата придобивка ще бъде без съмнение добавена стойност в културен и социален аспект за Петрич, защото е вековна традицията на киното в града.

Представен на гостите беше и кратък документален филм, отразяващ историята на киното в Петрич, която започва още от 1919 година, когато е първата прожекция. Веднага след това се излъчи и българският филм „Жигули“. Киносалонът в Петрич е в Топ 3 на България като технология на изпълнение.

Още през 2018 година кметът Димитър Бръчков предложи малкият читалищен салон да смени предназначението си, за да има кино в града, а на следващ етап представи и инвестиционното намерение в тази посока, което сега е факт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *