Отчет на кмета на Община Сандански – Всичко направено до момента

8 кандидати за кмет на Община Сандански
September 26, 2019
Ученици от Сандански събраха над 100 туби с капачки
September 26, 2019

1. Образование

2. Култура

3. Спорт

4. Здравеопазване

5. Инфраструктура

6. Природа, Околна среда, Парк

7. Енергийна Ефективност

8. Социални Дейности

9. Икономика

10. Туризъм

11. Административно Обслужване

Уважаеми съграждани,   

Преди четири години приех огромно предизвикателство да бъда кмет на Община Сандански, воден от убеждението, че тя може да се превърне в едно от най-добрите места за живеене. За мен това е не само родното ми място, но и общината, в която искам да остана да живея и да бъда горд с постигнатото. За мен Община Сандански е кауза, на която се посветихме и за която работихме всеки един ден от изминалия мандат.

През този период доказахме, че Сандански може!

Доказахме, че има какво да се направи и показахме как може да се направи. Спечелихме и изпълнихме много проекти, с които бе променен обликът на някои от най-емблематичните места в Сандански. Пример за това са инвестициите в инфраструктурни проекти, в сферата на образованието и културата, здравеопазването, социалния живот и спорта. Бяха основно ремонтирани улици, обнови се материалната база в детски градини и училища. Бяха санирани множество жилищни и обществени сгради. Строи се многофункционален спортен комплекс с прилежаща паркова зона – това е първата обществена сграда от 40 години насам. Възстановихме културния живот – вече се провеждат редица театрални постановки и в града и по селата. Организират се фестивали и събития. Сандански вече има кино!

Най-важното обаче е, че подобрихме многократно условията и възможностите за нашите деца – да развиват таланта и знанията си. Днес Домът на културата вече е тесен и трудно събира всички желаещи, които искат да посещават различните клубове по интереси.

 

Защитихме и опазихме парк „Свети Врач“ и създадохме условия за бъдещото му развитие. Сега го превръщаме в едно все по-красиво място – естествения зелен център на нашата община, какъвто е и винаги трябва да бъде.

Настоящият отчет съдържа и още много факти, описани по раздели. И това не са само мои успехи, а плод на работата на целия екип. Радвам се, че същите тези успехи ще служат най-вече на жителите на Община Сандански. Нека да ги пазим и да ги съхраняваме за в бъдеще!

Казват, че хората бързо забравят постигнатото и винаги се вглеждат в новите проблеми. Така и трябва да бъде! Хората в Сандански трябва винаги да изискват и да се стремят към по-доброто. Общината ни може и трябва с всеки изминал ден да се превръща в едно по-добро място за всички нас. За четири години доказахме, че това може да се случи. Нужни са само работа и постоянство.

Благодарение на активността ни и спечеленото външно финансиране – европейско и национално, за последните четири години се инвестираха близо 30 млн. лв. Сума, каквато не е инвестирана досега в историята на нашата община. Това не бива да ни задоволява – напротив, трябва през следващите четири години да работим още по-усърдно, не само за да защитим тези успехи, а и за да ги надградим. 

 

Показахме, че можем. Да продължим заедно напред!

Кирил Котев
Кмет на община Сандански

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *