Отрицателни са резултатите от пробите на тримата пациенти от Разлог

30 обекта без електричество над 48 часа край Сандански
March 10, 2020
7 съмнителени проби за коронавирус, чакат се резултатите
March 11, 2020

Отрицателни са резултатите от пробите на тримата пациенти от Разлог, настанени със съмнения за коронавирус в Инфекциозното отделение на благоевградската болница.

Това съобщиха от Националния център по заразни болести.

Вчера сутринта майка с дете, които са имали контакт с близък от семейството, завърнал се от Италия и млада жена от Разлог, работеща като сервитьорка в Банско бяха настанени в изолирания за целта сектор с типични за вирусна инфекция симптоми.

Незабавно бяха изпратени и проби за изследване. След отрицателния резултат лечението им ще продължи по стандартния начин, казаха от болницата и допълниха, че състоянието и на тримата бързо се подобрява.

Припомняме, че 8 души, близки до семейството с коронавирус в Пирогов, са извозени тази нощ от Спешна помощ. Това съобщи пред Нова телевизия тази сутрин говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Случайте на COVID-19 у нас вече са шест.

Двамата пациенти от София са 66-годишна жена и 77-годишен мъж. Жената е в тежко състояние. Те са поставени под карантина в Пирогов, а спешната болница е с ограниен дотъп, предприемат се всички мерки за изолация в болницата. Възрастните съпрузи не са пътували в чужбина.

Знае се, че синът им е работил на стоков базар Илиянци. Катя Сунгарска съобщи, че екипите на ЦСМП-София са оборудвани с нужните защитни облекла – скафандри и защитни маски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *