Отменят празника на град Сандански

9 нови случая на коронавирус у нас, общо са 975
April 21, 2020
174 лица у нас са излекувани от COVID-19 , заразените прехвърлиха 1000
April 22, 2020

На Светли четвъртък град Сандански отбелязва своя празник

На Светли четвъртък, по традиция, град Сандански отбелязва своя празник. Денят, в който почитаме Св. Св. Козма и Дамян – духовните покровители на Сандански.

Тази година, обявеното извънредно положение и изискването за спазване на противоепидемичните мерки налага отмяна на всички масови, традиционни и културни чествания. Отменена е и търговската и увеселителна дейност в района на манастирчето.

Днес, на Светла сряда чудотворната икона на Света Богородица „Св. Пояс“ ще пристигне в град Сандански. С оглед наложените мерки, Литийно шествие няма да се провежда, но иконата ще премине по улиците на Сандански за здраве и благослов на всички наши жители.

В празничния ден ще бъде отслужена Пасхална литургия в Манастира „Св. Св. Козма и Дамян“, която ще бъде излъчвана директно на страницата на Община Сандански.

На Светли четвъртък, на страницата на Община Сандански всички граждани ще могат да се присъединят към онлайн инициативата „Аз обичам Сандански“. Празничният ден ще бъде наситен с многообразни виртуални инициативи за поздрав и добро настроение на всички санданчани. Инициативи, напомнящи очарованието на любимия град, с надслов „Аз обичам Сандански“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *