Отборът на II ОУ „Димитър Благоев“ е големият победител в Районното състезанието „Млад огнеборец“

Държавата получи оценка „Среден 3.18“ за грижите за децата
April 28, 2022
Илко Стоянов: Ако има референдум, истинският въпрос към хората трябва да бъде дали искат „Бачиново“ да се превърне в парк или да остане местност
April 28, 2022
Ученици от II ОУ „Димитър Благоев“ грабнаха приза „Млад огнеборец“. Състезанието се проведе на терените на стадиона в с. Рилци.
Младежите бяха наградени от секретаря на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и Боян Кондуров, началник на Районна служба по пожарна безопасност – Благоевград.
На второ място се класираха възпитаници на V СУ „Георги Измирлиев“, а веднага след тях се наредиха ученици от IX ОУ „Пейо Явров“.
В надпреварата четвърти се класираха младежи от Обединено училище “Свети Паисий Хилендарски” – с. Долно Осеново.
Участниците, които са на възраст от 12 г. до 16 г., се съревноваваха в две дисциплини – щафета и бойно разгръщане на състезателна пътека.
През м. май предстои да се проведе и областен кръг на състезанието „Млад огнеборец“, в който ще вземе участие и отборът победител в районната надпревара.
Движението Младежки противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” е с международен характер. В България то е възстановено в началото на учебната 1999/2000 година по разработен Примерен устав, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката (МОН), за организация на дейността в системата на предучилищното и училищното образование.
Основната цел на младежкото движение е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *