Организаторът на протеста в Благоевград: Политическа сила зад нас не стои

Горанов: Между 6 и 10 лева ще е увеличението на данъка на старите коли
November 12, 2018
Протеста на Кулата грабна вниманието на Слави Трифонов
November 12, 2018

Нито една политическа партия не е застанала зад мен, нито е искано нещо от мен, нито е искана среща. Тези политически партии в парламента играят заедно и няма как да поискаме подкрепа от тях.

Това заяви пред БНР Александър Стамболийски – организатор на протеста в Благоевград и председател на синдикалната конфедерация Съюз на българските транспортни работници. Според него от БСП се възползват от ситуацията за пиар.

“Очакваме реакция на институциите. Очакваме да видим какво ще се случи след вчерашните протести, за да можем да имаме яснота за това как да продължим. Не можем да продължим, без да имаме отговор от управляващите и от парламента дали те са готови да действат за доброто на народа, коментира Стамболийски и подчерта, че даденият срок е една седмица”.

По думите му в Благоевград не се планират протести до петък.  Ние сме подали своите искания към тях. Оставката на правителството е един от вариантите. Народът е събрал много негативи към политическата класа изцяло. Идеята на протестиращите е да видим каква ще бъде реакцията. Това трябваше да бъде един катализатор към тяхната воля да постъпят правилно за българските граждани.

Горивата са само катализатор на цялостния процес. Тук става въпрос и за застраховки, данъци, постоянно повишаващите се цени на лекарства, стоки, храни. Всичко катализира нещата към това, което се случи вчера, обясни Стамболийски.

Той подчерта, че в исканията са дадени и конкретни варианти за решение.

Има начини за регулация от страна на държавата, добави той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *