ОД на МВР с извънреден брифинг заради арестите пред заведение в Благоевград!

Антиваксъри нападнаха медицински екип във Варна
September 20, 2021
Започва ремонтът на пътя до храма на Преподобна Стойна
September 20, 2021

Две лица са били задържани за 24 часа заради възпрепятстване на съвместните проверки на полицията и РЗИ за спазване на противоепидемичните мерки, това съобщи преди минути на брифинг вр.и.д. зам. директор на ОД на МВР комисар Стоян Маламов.

След като са дали обяснения са им съставени два протокола: първият за неспазване заповедта на здравния министър за Ковид мерките, а вторият за възпрепятстване работата на полицията. Те са освободени 2 часа по-късно, като единият от тях се е държал агресивно и е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, обясни още комисар Маламов.

По време на акцията в петък и събота са проверени 6 заведения, като са съставени 207 акта за различни нарушения, включително и липса на лични документи. Едно от проверените заведения е било със заключен авариен изход, за което има съставен акт.

Припомняме, че по-рано днес Ричард Алибегов беше категоричен, че искат оставката на шефа на полицията в града.

“Слушахме много внимателно какво смята министър Рашков за полицейското насилие и предполагаме, че ще се вземат абсолютно адекватни мерки. Искаме оставката на шефа на полицията в Благоевград. Няма как за такова нарушение хората в Благоевград да живеят в страх”, смята Алибегов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *