Общинската фирма ВиК “УВЕКС” – Сандански ще тегли кредит 700 000 лева

Благоевградчани изкачиха седемхилядника връх Авицена
July 28, 2021
Съветниците в Сандански оставиха и двете автогари да работят
July 28, 2021

Днес общинските съветници в Сандански, единодушно гласуваха да бъде теглен кредит от 700 000 лева за общинската фирма “УВЕКС”. Временно изпълняващият длъжността управител – Димитър Димитров представи своя план.  Припомняме, че този кредит бе предложен и от бившия управител Крум Аргиров, който бе “отрязан” директно.

За да се справи с кризата фирмата трябва да погаси неизплатени задължения. В рамките на около час дебатите прелитаха от едната крайност в другата. Сред най-активните съветници отново бяха финансиста Живко Иванов и Явор Аргиров.

В разгорещените дебати се подхвърли и идея за присъединяване към ВиК асоциацията, ако не бъде теглен кредит. Този кредит има за цел да стабилизира и фирмата откъм разплащане и задържане на кадърни кадри. Също така цената на водата ще бъде покачена, но минимално. За разлика от съседната община Струмяни, където в момента водата е над 2,50лв.

Този кредит ще трябва да бъде върнат в рамките на пет години, като крайната сума, която трябва да се върне е около 740 000 лв.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *