Община Сандански ще бъде домакин на Държавния лично-отборен шампионат по колоездене

ДНЕС! Подгорски път край Петрич ще бъде затворен поради полагане на асфалт
June 8, 2021
На територията на община Благоевград ще бъдат ремонтирани 50 автобусни спирки
June 8, 2021

За първи път в община Сандански ще се проведе Държавен лично-отборен шампионат по колоездене за юноши младша възраст и девойки старша възраст. Надпреварата се организира от община Сандански и Българска федерация колоездене.

 

Старт на шампионата ще бъде даден на 12 юни /събота/, от 16:00 ч. пред сградата на община Сандански с дисциплината бягане по часовник – девойки старша възраст и юноши младша възраст, които ще изминават едно и също трасе, с дължина 12 км.

 

Старт на втория колоездачен ден ще бъде даден на 13 юни /неделя/, точно в 09:30 ч. на пл. „България“ за дисциплината общ старт – девойки старша възраст и юноши младша възраст, които ще изминават едно и също трасе с дължина около 60 км. Трасето обхваща Сандански-Поленица-Джигурово –Ласкарево –Склаве-Спатово-Ново Делчево и обратно до Поленица /2 обиколки/. Финалът ще бъде на площад „България“, където в 12:15 ч. ще се състои награждаването на победителите.

 

Талантливите състезатели на България ще могат да покажат най-доброто от себе си и ще бъдат оценени от съдийска колегия. За община Сандански, която е „Европейски град на спорта за 2021 г“ провеждането на състезание от държавния лично – отборен шампионат по колоездене е привилегия и сигурен знак за утвърждаване и развитие на спорта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *