Община Сандански тържествено отбеляза Деня на народните будители

Валерия – детето, което твори за да сбъдне своите мечти
November 1, 2018
Първият носител на приза „Будител на годината” в град Сандански, спечели Православно Неделно училище
November 1, 2018

Днес, в град Сандански пред паметника на Васил Левски тържествено бе отбелязан 1-ви ноември – Ден на народните будители.

С думите „Днес отдаваме почит на нашите народни будители. Хора, които със своята скромност и себеотрицание, със своята вяра в българското, в християнството, са успели да оставят следа и до днес, която ние  да следваме“ кметът на община Сандански – Кирил Котев поздрави всички учители, просветители и граждани, уважили събитието, посветено на духовните водачи на българския народ. Приветствие поднесе и г-жа Таня Мекушина – председател на Клуба на учителите – пенсионери „Будители“.

За празничния ден с кратка творческа програма се представиха децата от ДГ „Здравец“ и ДГ „Радост“. В знак на почит венци и цветя пред лика на Апостола поднесоха кметът на община Сандански – Кирил Котев, председателят на Общински съвет – Георги Георгиев, председателят на Клуба на учителите – пенсионери „Будители“ – Таня Мекушина, НЧ „Отец Паисий 1919“, детските градини от община Сандански, Сдружение на жените и граждани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *