Община Сандански стартира превантивна кампания за велосипедистите

ОбС прие с мнозинство бизнес плана за развитието и по-доброто бъдеще на ОФК „Пирин”
July 26, 2019
Братя Методиеви спечелиха 11 агнета от народни борби
July 27, 2019

В сезона на летните ваканции и отпуските, всекидневно между играещите деца, хората, излезли на разходка, и седящите на пейките преминават велосипедисти с висока скорост, което създава предпоставки за инциденти.

С цел информиране на гражданите за въведените още през 2016 година забрани /Заповед №АПИОЧР-61 от 23.06.2016г./, съгласно разпоредбите на Закона за движение по пътищата и Наредбата за опазване на обществения ред, обществената чистота  и спокойствието на гражданите на Община Сандански, от 29.07 /понеделник/ общински инспекторат, съвместно с Районно управление и Дирекция „Социално подпомагане”, в Сандански стартира превантивна кампания за ограничаване бързодвижещите се велосипедисти по пешеходната ул. Македония и пл. „България“. Това се налага поради многократно подавани сигнали от граждани.

Мярката има за цел да предпази пешеходците, както и самите велосипедисти. Служители на звено „Общински инспекторат“, полицията и социалните служби в града ще спират и предупреждават колоездачите за въведената забрана.

Съгласно Заповед №АПИОЧР-99 от 26.07.2019г., служителите имат правомощия да съставят предупредителни протоколи и актове на нарушителите, създаващи предпоставки за инциденти.

Община Сандански призовава гражданите за спазване на въведените правила, с цел недопускане на евентуални инциденти, за да предпазим здравето на нас и нашите деца!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *