Община Сандански представя своя туристически потенциал на Международната туристическа борса Ваканция & СПА Експо

Миглена Селишка също спечели титлата на ЕП по борба
February 13, 2020
От днес камерите на тол системата снимат за винетки
February 17, 2020

Истински фурор на щанда на общината предизвика ритуал по зарязване

 

Община Сандански, съвместно със Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите, град Сандански, участва за поредна година на Международната туристическа борса в град София – Ваканция & СПА Експо.

По време на първия ден от престижния форум, интерес към град Сандански и региона проявиха туроператори от цялата страна, представители на посолството на Република Куба в България, посетители и общини. Гост на щанда бе Министъра на туризма – г-жа Николина Ангелкова. Под автентична арт инсталация на лоза, в духа на празника всеки имаше възможност да опита от местни вина и специалитети, а домашно приготвени печива от фолклорните групи към НЧ „Отец Паисий“, град Сандански предизвикаха интереса и любопитството на всеки посетител.

Вторият ден красивият щанд на общината се изпълни с посетители, а изпълнението на Мъжката фолклорна група – възстановка на ритуала по зарязване към НЧ „Отец Паисий“ бе истинска изненада и предизвика аплодисменти и настроение у всички. Всички посетители на изложението се присъединиха към публиката на щанда на община Сандански, дегустираха нашите вина и заформиха дълго хоро.

По-късно зам.-кметът на община Сандански – г-жа Павлина Караджова участва на дискусия на тема „Виненият туризъм: Състояние и перспективи за развитие, организирано от Министерство на туризма.

Събирайки на едно място целия туристически пазар, ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО дава уникалната възможност за нови контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти, бизнес срещи с професионалисти от цял свят във всички сектори на туристическия бранш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *