Община Сандански подобрява своите социални услуги

До 1000 лева глоба за собственици на агресивни кучета без намордник
June 21, 2019
Фернандо Торес сложи край на кариерата си
June 21, 2019

Домашният социален патронаж в нова сграда и модернизирано оборудване

Домашният социален патронаж е услуга в общността, която включва и доставката на храна до домовете. До момента кухнята на социалната услуга се помещаваше в сградата на ПГ „Яне Сандански“.

С цел оптимизиране работата на Домашния социален патронаж, услугата вече се предлага в напълно обновена и ремонтирана сграда, с удобен достъп в част от сградния комплекс на МБАЛ „Югозападна болница“.

По проект бе изцяло подменено старото кухненско оборудване, като се закупи професионален газов котлон, хладилен шкаф – маса, хладилни шкафове, нови мивки и кухненски стелажи, удобни работни маси, вентилационни абсорбатори и кухненски шкафове.

С изпълнението на проекта и преместването на Домашния социален патронаж в обновени, по-широки и удобни помещения, качеството на предлаганата социална услуга се подобри. Кухненският блок се превърна в модерна, технологично оборудвана и удобна база.

Предвижда се в съседство с Домашния социален патронаж да се обособи и кухненски блок на МБАЛ „Югозападна болница“, с което се обединяват усилията за високи европейски стандарти, в полза на общественото хранене и подобряване условията на труд, работа и грижа за болните и хората в неравностойно положение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *