Община Сандански кани всички на обществено обсъждане относно бъдещето на парк “Свети Врач”

На Тодоровден в Симитлийско
March 6, 2020
Община Сандански с богата културна програма през м. март
March 6, 2020

Община Сандански кани всички заинтересовани лица и граждани на ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ, което ще се проведе на 12 март /четвъртък/, 18:00 ч. в Голям салон на Дома на културата.

Предмет на настоящото обсъждане ще бъде изготвеният проект за устройствен план на парк „Свети Врач“. Паркът на град Сандански притежава уникално ландшафтно излъчване, което всеки жител и гост на града, иска да бъде запазено.

Причината за изработването на настоящото предложение на ПУП за парка е да направи невъзможно строителството в парковата зона. Намерения на кмета на Общината, г-н Атанас Стоянов са чрез срещи и диалог с хората да постигне максимална информираност, публичност и прозрачност по разработката.

Проектът за устройствен план за парка на град Сандански цели да спре всички намерения за строителство в чертите на зелените площи, както хората ги познават. Приемането на такъв план би ограничило всякакви своеволия в границите му.

Позицията на Общинска администрация – град Сандански е ясна, да спре строителството в парка и чрез приемането на този план това ще бъде постигнато.

Отправяме покана към всички жители на община Сандански, за да бъде постигната максимална яснота в обществото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *