Община Благоевград ще преведе 10 500 лева по набирателната сметка на собствениците на апартаменти от опожарения блок в кв. „Струмско“ за проект за укрепване на сградата

По искане на кмета Илко Стоянов за спокойствие на родителите увеличиха броя на децата в групите в детските градини в Благоевград
June 24, 2022
Временна организация на движението в Благоевград за South West Festival
June 25, 2022

Община Благоевград ще преведе 10 500 лева по набирателната сметка, разкрита от представители на етажната собственост на опожарения блок в кв. „Струмско“, за изготвяне на проект за усилване на стоманобетонната конструкция на бл. 18 в кв. „Струмско“.

По-рано тази седмица кметът Илко Стоянов проведе среща със собствениците на апартаменти, на която бе постигнато съгласие за това парите да бъдат насочени директно към тях, вместо към проектантска фирма, каквото решение бе взето през м. май от ОбС по предложение на администрацията. Целта е да бъде постигната максимална прозрачност, а засегнатите семейства сами да могат да изберат проектанти, с които да работят. По този повод кметът внесе и извънредно предложение до ОбС, с което поиска промяна на обстоятелствата.

По време на провелата се среща преди дни, кметът Илко Стоянов заяви, че основната цел е хората да успеят да се върнат в домовете си възможно най-скоро. „След изготвяне на проекта ще има яснота за необходимите средства за възстановяване на щетите оттук нататък. По този начин ще можем да стартираме и втория етап от благотворителната кампания, по време на който ще имате моето пълно съдействие, както досега“, коментира Илко Стоянов.

От възникването на пожара до момента Община Благоевград оказва непрекъсната подкрепа на нуждаещите се хора от засегнатия блок. Заявилите желание семейства бяха настанени в жилища от резервния фонд на Общината. Беше направено обследване на блока, което Община Благоевград пое като разход, беше назначена и външна експертна комисия за оглед, освен това бяха закупени и необходимите телескопични подпори и същите бяха монтирани безвъзмездно. В края на миналата година кметът Илко Стоянов преведе и средства от заплатата си в помощ на засегнатите семейства.

Leave a Reply

Your email address will not be published.