Община Благоевград предостави защитни костюми, предпазни шлемове и маски на МБАЛ-Благоевград

23-годишен задържан за притежание на 185 грама канабис в Сандански
April 3, 2020
Септември Симитли: Надяваме се на адекватно решение от страна на БФС при евентуално прекратяване на първенствата в България
April 3, 2020

Община Благоевград предостави днес предпазни средства на здравните работници от благоевградската многопрофилна болница за активно лечение с изпълнителен директор д-р Огнян Митев.

Главната сестра на МБАЛ-Благоевград Венета Стефанова получи предпазните медицински консумативи- 50 бр. маски, 50 бр. защитни костюми и 20 бр.предпазни шлемове за лице, които са за многократна употреба.
Предпазните средства бяха предоставени от главния експерт „Здравеопазване“ на община Благоевград Елена Тренкова.

Кметът инж. Румен Томов благодари за положените усилия на всички лекари и медицинските специалисти: фелдшери, лаборанти, акушерки, медицински сестри, фармацевти и кинезитерапевти, както и на екипите на Спешна помощ, които със своите професионални знания и опит се грижат денонощно и всеотдайно за обществото.

Община Благоевград ще продължи да предоставя предпазни консумативи за нуждите на здравните работници, за овладяване на усложняващата се обстановка с разпространение на коронавирус, сега най-ценна е адекватната грижа към хората.

Припомняме, че за предходния месец Община Благоевград раздаде над 9000 предпазни маски и ръкавици, на граждани и институции, във връзка с обявеното извънредно положение в страната.

На гражданите продължават да се раздават предпазни маски от екипите в Оперативния щаб, който се помещава в сградата на Информационен център до зала „22 септември“. На всички жители, които влизат в сградата на община Благоевград, медицинско лице на входа дава предпазни ръкавици, маски и препарат за дезинфекция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *