Община Благоевград и отговорните институции в града със спешна реакция заради проливните дъждове

Караджов: Петков е жалка картинка
June 8, 2022
Мартин Карбовски: На промяната краката са къси!
June 8, 2022

Община Благоевград, РД ПБЗН, ОД МВР, „Водоснабдяване и канализация“ и други отговорни институции сформираха работни групи на терен заради проливния дъжд в късния следобед днес. Кметът на Благоевград Илко Стоянов поддържа постоянна връзка с тях, въпреки че е на работна визита извън страната. Незабавно се отзоваха и доброволци от Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“. По първоначална информация по-сериозни щети от валежите има в ниските точки на града. Сред най-засегнатите участъци е бул. „Димитър Солунски“ при магазин „Лидъл“, където част от асфалтовата настилка е нарушена. На място движението е отцепено, като е въведен обходен маршрут. Утре сутрин там ще стартират ремонтни дейности, за да може настилката да бъде възстановена. Има наводнени помещения в детски заведения, но Община Благоевград е направила необходимата организация, за да могат те да приемат децата в утрешния ден.

В късния следобед днес над Благоевград заваля проливен дъжд. Проблемът с наводнените участъци е в резултат на огромното количество вода, което не може да бъде поето от дъждоприемните шахти заради тяхното оразмеряване,  въпреки че същите непрекъснато се почистват от ОП „Чистота“.

Предстои да бъдат направени щателни огледи, а щетите на територията на община Благоевград да бъдат описани, след което ще се предприемат действия по възстановяването им.

Leave a Reply

Your email address will not be published.