Община Благоевград започва от днес повторна дезакаризация на зелените площи

Красавици ще свирят срещата между Миньор Перник и Вихрен Сандански
September 6, 2018
В Петричко набелязаха мерки за недопускане на африканска чума по свинете
September 7, 2018

На 7, 8 и на 9 септември  ще се извърши дезакаризация на зелените площи за обществено ползване, детски градини  и училища, както и обработка против влечуги. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

Целта, на третирането на зелените площи в Благоевград, е да бъде ограничено разпространението на инфекциозни заболявания. То ще се  извършва в малките и ранните часове на денонощието, като карантинният срок е 24 часа. С цел информираност на гражданите, във всеки обработен терен или обект ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането, с точно фиксирана дата, час на извършване и карантинен период. За предстоящата дезакаризация общинска администрация Благоевград е уведомила директорите на учебните заведения, социалните домове и детските заведения.

Тази година  това е поредна допълнителна обработка,  по разпореждане на кмета д-р Атанас Камбитов. Третирането се налага поради спецификата на климатичните условия (топлото и влажно време) и се извършва с цел осигуряване безопасността на населението.

Общинска администрация призовава жителите да не пускат деца на детските площадки и да не влизат в тревните площи 24 часа след пръскането.

Leave a Reply

Your email address will not be published.